App voor rijksmonumenten

“Rijksmonumenten” is een app waarmee je informatie kunt verkrijgen over de meer dan 60.000 rijksmonumenten in Nederland. Je kunt onder meer zoeken op tekst, locatie, type monument en de oorspronkelijke functie. De resultaten kunnen worden getoond als lijst, op een landkaart en door via de camera van je smartphone om je heen te kijken (augmented reality). De lijst kan worden gesorteerd op o.a. afstand en bouwjaar. Van elk monument wordt een beschrijving gegeven en vaak is ook een foto beschikbaar waarop kan worden ingezoomd.

De informatie over de rijksmonumenten is afkomstig van o.a. de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en is samengesteld door ab-c media. Voor meer informatie kun je terecht op www.rijksmonumenten.info. De app kun je downloaden in de app-store en via de volgende link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.armatiek.guezz.rijksmonumenten

Rijksmonumenetn App foto 2Rijksmonumenetn App foto 1 Rijksmonumenetn App foto 3